lsass.exe system error - the specified domain name did not exist.

Discussion in 'Virus Information' started by SmoothOper8r, Feb 25, 2009.

  1. SmoothOper8r

    SmoothOper8r Guest

    One of the workstations on my network booted up today with the following
    message before the login box came up:

    lsass.exe system error - the specified domain name did not exist.

    Then it reboots and repeats this loop. This workstation (as well as every
    other workstation on my network) has updated virus scanning software and
    recent windows updates.

    I tried using the repair tool on the XP pro disc and the same error comes up
    during the repair. Any ideas on how to fix this problem without the ability
    to run windows (safe mode or otherwise)?
     
    SmoothOper8r, Feb 25, 2009
    #1
    1. Advertisements

  2. http://www.google.com/search?hl=en&q=lsass.exe+system+error+-+the+specified+domain+name+did+not+exist&btnG=Google+Search&aq=f&oq=

    : One of the workstations on my network booted up today with the following
    : message before the login box came up:
    :
    : lsass.exe system error - the specified domain name did not exist.
    :
    : Then it reboots and repeats this loop. This workstation (as well as every
    : other workstation on my network) has updated virus scanning software and
    : recent windows updates.
    :
    : I tried using the repair tool on the XP pro disc and the same error comes
    up
    : during the repair. Any ideas on how to fix this problem without the
    ability
    : to run windows (safe mode or otherwise)?
     
    Tom [Pepper] Willett, Feb 25, 2009
    #2
    1. Advertisements

  3. SmoothOper8r

    SmoothOper8r Guest

    Unfortunately, i have looked through those search results before I posted
    here and none of them resolved my issue... aside from basically telling me
    that i have to reformat the hard drive and that i'm "SOL." Those posts were
    from 2002-2005 and there had been a bug fix released by microsoft for this
    issue which, as I stated, is on this machine since i'm good about keeping up
    with my windows updates.

    Any other ideas?
     
    SmoothOper8r, Feb 25, 2009
    #3
  4. Next time, tell people what you've done so they don't waste their time.

    : Unfortunately, i have looked through those search results before I posted
    : here and none of them resolved my issue... aside from basically telling
    me
    : that i have to reformat the hard drive and that i'm "SOL." Those posts
    were
    : from 2002-2005 and there had been a bug fix released by microsoft for this
    : issue which, as I stated, is on this machine since i'm good about keeping
    up
    : with my windows updates.
    :
    : Any other ideas?
    :
    : "Tom [Pepper] Willett" wrote:
    :
    : >
    http://www.google.com/search?hl=en&q=lsass.exe+system+error+-+the+specified+domain+name+did+not+exist&btnG=Google+Search&aq=f&oq=
    : >
    : > : > : One of the workstations on my network booted up today with the
    following
    : > : message before the login box came up:
    : > :
    : > : lsass.exe system error - the specified domain name did not exist.
    : > :
    : > : Then it reboots and repeats this loop. This workstation (as well as
    every
    : > : other workstation on my network) has updated virus scanning software
    and
    : > : recent windows updates.
    : > :
    : > : I tried using the repair tool on the XP pro disc and the same error
    comes
    : > up
    : > : during the repair. Any ideas on how to fix this problem without the
    : > ability
    : > : to run windows (safe mode or otherwise)?
    : >
    : >
    : >
     
    Tom [Pepper] Willett, Feb 25, 2009
    #4
  5. SmoothOper8r

    SmoothOper8r Guest

    Excuse me. i didn't know that i should have told you in the post that i did
    a google search for the problem. besides, i'm sure it took you a lot of your
    precious time to post a google search result link. you're so helpful. i'm
    sure your posts are of great value to this site.
     
    SmoothOper8r, Feb 25, 2009
    #5
  6. SmoothOper8r

    Peter Foldes Guest

    http://members.shaw.ca/dts-l/goodpost.htm

    --
    Peter

    Please Reply to Newsgroup for the benefit of others
    Requests for assistance by email can not and will not be acknowledged.

     
    Peter Foldes, Feb 25, 2009
    #6
  7. SmoothOper8r

    SmoothOper8r Guest

    Wow, this is great. thank you so much for the education. can someone please
    actually help me with my computer problem?

     
    SmoothOper8r, Feb 25, 2009
    #7
  8. Wow, great attitude. Learn how to post and you might get help. <plonk>
    : Wow, this is great. thank you so much for the education. can someone
    please
    : actually help me with my computer problem?
    :
    : "Peter Foldes" wrote:
    :
    : > http://members.shaw.ca/dts-l/goodpost.htm
    : >
    : > --
    : > Peter
    : >
    : > Please Reply to Newsgroup for the benefit of others
    : > Requests for assistance by email can not and will not be acknowledged.
    : >
    : > : > > Excuse me. i didn't know that i should have told you in the post that
    i did
    : > > a google search for the problem. besides, i'm sure it took you a lot
    of your
    : > > precious time to post a google search result link. you're so helpful.
    i'm
    : > > sure your posts are of great value to this site.
    : > >
    : > > "Tom [Pepper] Willett" wrote:
    : > >
    : > >> Next time, tell people what you've done so they don't waste their
    time.
    : > >>
    message
    : > >> : > >> : Unfortunately, i have looked through those search results before I
    posted
    : > >> : here and none of them resolved my issue... aside from basically
    telling
    : > >> me
    : > >> : that i have to reformat the hard drive and that i'm "SOL." Those
    posts
    : > >> were
    : > >> : from 2002-2005 and there had been a bug fix released by microsoft
    for this
    : > >> : issue which, as I stated, is on this machine since i'm good about
    keeping
    : > >> up
    : > >> : with my windows updates.
    : > >> :
    : > >> : Any other ideas?
    : > >> :
    : > >> : "Tom [Pepper] Willett" wrote:
    : > >> :
    : > >> : >
    : > >>
    http://www.google.com/search?hl=en&q=lsass.exe+system+error+-+the+specified+domain+name+did+not+exist&btnG=Google+Search&aq=f&oq=
    : > >> : >
    message
    : > >> : > : > >> : > : One of the workstations on my network booted up today with the
    : > >> following
    : > >> : > : message before the login box came up:
    : > >> : > :
    : > >> : > : lsass.exe system error - the specified domain name did not
    exist.
    : > >> : > :
    : > >> : > : Then it reboots and repeats this loop. This workstation (as
    well as
    : > >> every
    : > >> : > : other workstation on my network) has updated virus scanning
    software
    : > >> and
    : > >> : > : recent windows updates.
    : > >> : > :
    : > >> : > : I tried using the repair tool on the XP pro disc and the same
    error
    : > >> comes
    : > >> : > up
    : > >> : > : during the repair. Any ideas on how to fix this problem
    without the
    : > >> : > ability
    : > >> : > : to run windows (safe mode or otherwise)?
    : > >> : >
    : > >> : >
    : > >> : >
    : > >>
    : > >>
    : > >>
    : >
    : >
     
    Tom [Pepper] Willett, Feb 25, 2009
    #8
  9. SmoothOper8r

    SmoothOper8r Guest

    Well, wouldn't one assume that the obvious was attempted (i.e. doing a google
    search for already posted threads) before posting my own? I'm sorry for the
    frustration and sarcasm, but i'm only responding to what i receive.

    shall we start over? I sincerely would appreciate the help.

    Thanks,

    John

     
    SmoothOper8r, Feb 25, 2009
    #9
  10. SmoothOper8r

    antioch Guest

    Perhaps their crystal balls are not working :)
    Believe it or not, but some posters do not know how to Google or do not
    realise that they can search for help in Google - I didn't 10 years ago.
    How would anybody know into which category you fall - hence the reference to
    good posting - it saves time for those helping.
    You have already lost one good helper - read the link then come back before
    you alienate the rest.
    Have you really read all 150,000 entries for 'lsass.exe system error' ?
    Good luck

    Antioch
     
    antioch, Feb 25, 2009
    #10
  11. SmoothOper8r

    Peter Foldes Guest

    Actually no one can help since the most details are missing from your post. Post
    with details and exact issues that are happening with Isaass.exe

    --
    Peter

    Please Reply to Newsgroup for the benefit of others
    Requests for assistance by email can not and will not be acknowledged.

     
    Peter Foldes, Feb 26, 2009
    #11
  12. SmoothOper8r

    Opee Taylor Guest

    Funny thing. I did a google search for this exact same problem and stumbled upon this forum article. It cannot be described any better in the first post. The error is as it is stated. What good were the responses to do a google search? Classic. I too, tried the same things as the original poster indicated in attempting a repair. Safe mode and repair results in the same error and looping reboot. No one could possibly tell you more information about what is occurring with lsass.exe because it won't boot. I have used this site in the past for helpful information, but this article has to contain the most worthless bits of advice I've seen on the web in quite some time. Did either of the replying posters think this wouldn't end up as a google search result and therefore provide absolutely no value?



    Peter Foldes wrote:

    Actually no one can help since the most details are missing from your post.
    26-Feb-09

    Actually no one can help since the most details are missing from your post. Post
    with details and exact issues that are happening with Isaass.ex

    --
    Pete

    Please Reply to Newsgroup for the benefit of other
    Requests for assistance by email can not and will not be acknowledged


    Previous Posts In This Thread:

    lsass.exe system error - the specified domain name did not exist.
    One of the workstations on my network booted up today with the following
    message before the login box came up

    lsass.exe system error - the specified domain name did not exist

    Then it reboots and repeats this loop. This workstation (as well as every
    other workstation on my network) has updated virus scanning software and
    recent windows updates

    I tried using the repair tool on the XP pro disc and the same error comes up
    during the repair. Any ideas on how to fix this problem without the ability
    to run windows (safe mode or otherwise)?

    Re: lsass.exe system error - the specified domain name did not exist.
    http://www.google.com/search?hl=en&q=lsass.exe+system+error+-+the+specified+domain+name+did+not+exist&btnG=Google+Search&aq=f&oq

    u
    ability

    Unfortunately, i have looked through those search results before I posted here
    Unfortunately, i have looked through those search results before I posted
    here and none of them resolved my issue... aside from basically telling me
    that i have to reformat the hard drive and that i'm "SOL." Those posts were
    from 2002-2005 and there had been a bug fix released by microsoft for this
    issue which, as I stated, is on this machine since i'm good about keeping up
    with my windows updates

    Any other ideas

    :

    Next time, tell people what you've done so they don't waste their time.
    Next time, tell people what you've done so they don't waste their time

    m
    wer
    u
    http://www.google.com/search?hl=en&q=lsass.exe+system+error+-+the+specified+domain+name+did+not+exist&btnG=Google+Search&aq=f&oq
    followin
    ever
    an
    comes

    Excuse me.
    Excuse me. i didn't know that i should have told you in the post that i did
    a google search for the problem. besides, i'm sure it took you a lot of your
    precious time to post a google search result link. you're so helpful. i'm
    sure your posts are of great value to this site

    :

    Re: lsass.exe system error - the specified domain name did not exi
    http://members.shaw.ca/dts-l/goodpost.ht

    -
    Pete

    Please Reply to Newsgroup for the benefit of other
    Requests for assistance by email can not and will not be acknowledged.

    Wow, this is great. thank you so much for the education.
    Wow, this is great. thank you so much for the education. can someone please
    actually help me with my computer problem?

    :

    Wow, great attitude. Learn how to post and you might get help.
    Wow, great attitude. Learn how to post and you might get help. <plonk>
    please
    i did
    of your
    i'm
    time.
    message
    posted
    telling
    posts
    for this
    keeping
    http://www.google.com/search?hl=en&q=lsass.exe+system+error+-+the+specified+domain+name+did+not+exist&btnG=Google+Search&aq=f&oq=
    message
    exist.
    well as
    software
    error
    without the

    Well, wouldn't one assume that the obvious was attempted (i.e.
    Well, wouldn't one assume that the obvious was attempted (i.e. doing a google
    search for already posted threads) before posting my own? I'm sorry for the
    frustration and sarcasm, but i'm only responding to what i receive.

    shall we start over? I sincerely would appreciate the help.

    Thanks,

    John

    :

    Re: lsass.exe system error - the specified domain name did not exi

    Perhaps their crystal balls are not working :)
    Believe it or not, but some posters do not know how to Google or do not
    realise that they can search for help in Google - I didn't 10 years ago.
    How would anybody know into which category you fall - hence the reference to
    good posting - it saves time for those helping.
    You have already lost one good helper - read the link then come back before
    you alienate the rest.
    Have you really read all 150,000 entries for 'lsass.exe system error' ?
    Good luck

    Antioch

    Actually no one can help since the most details are missing from your post.
    Actually no one can help since the most details are missing from your post. Post
    with details and exact issues that are happening with Isaass.exe

    --
    Peter

    Please Reply to Newsgroup for the benefit of others
    Requests for assistance by email can not and will not be acknowledged.



    Submitted via EggHeadCafe - Software Developer Portal of Choice
    LINQ With Strings
    http://www.eggheadcafe.com/tutorials/aspnet/03afdcf3-7b60-47db-adb9-db7fe2c6ab8c/linq-with-strings.aspx
     
    Opee Taylor, May 26, 2010
    #12
  13. SmoothOper8r

    Tom Willett Guest

    And, another Egghead Hooplehead responding to an old post with senseless
    comments after changing to subject line.

    <Opee Taylor> wrote in message
    : Funny thing. I did a google search for this exact same problem and
    stumbled upon this forum article. It cannot be described any better in the
    first post. The error is as it is stated. What good were the responses to
    do a google search? Classic. I too, tried the same things as the original
    poster indicated in attempting a repair. Safe mode and repair results in
    the same error and looping reboot. No one could possibly tell you more
    information about what is occurring with lsass.exe because it won't boot. I
    have used this site in the past for helpful information, but this article
    has to contain the most worthless bits of advice I've seen on the web in
    quite some time. Did either of the replying posters think this wouldn't end
    up as a google search result and therefore provide absolutely no value?
    :
    :
    :
    : Peter Foldes wrote:
    :
    : Actually no one can help since the most details are missing from your
    post.
    : 26-Feb-09
    :
    : Actually no one can help since the most details are missing from your
    post. Post
    : with details and exact issues that are happening with Isaass.exe
    :
    : --
    : Peter
    :
    : Please Reply to Newsgroup for the benefit of others
    : Requests for assistance by email can not and will not be acknowledged.
    :
    : :
    : Previous Posts In This Thread:
    :
    : On Wednesday, February 25, 2009 9:31 AM
    : SmoothOper8 wrote:
    :
    : lsass.exe system error - the specified domain name did not exist.
    : One of the workstations on my network booted up today with the following
    : message before the login box came up:
    :
    : lsass.exe system error - the specified domain name did not exist.
    :
    : Then it reboots and repeats this loop. This workstation (as well as every
    : other workstation on my network) has updated virus scanning software and
    : recent windows updates.
    :
    : I tried using the repair tool on the XP pro disc and the same error comes
    up
    : during the repair. Any ideas on how to fix this problem without the
    ability
    : to run windows (safe mode or otherwise)?
    :
    : On Wednesday, February 25, 2009 10:38 AM
    : Tom [Pepper] Willett wrote:
    :
    : Re: lsass.exe system error - the specified domain name did not exist.
    :
    http://www.google.com/search?hl=en&q=lsass.exe+system+error+-+the+specified+domain+name+did+not+exist&btnG=Google+Search&aq=f&oq=
    :
    : up
    : ability
    :
    : On Wednesday, February 25, 2009 11:20 AM
    : SmoothOper8 wrote:
    :
    : Unfortunately, i have looked through those search results before I posted
    here
    : Unfortunately, i have looked through those search results before I posted
    : here and none of them resolved my issue... aside from basically telling
    me
    : that i have to reformat the hard drive and that i'm "SOL." Those posts
    were
    : from 2002-2005 and there had been a bug fix released by microsoft for this
    : issue which, as I stated, is on this machine since i'm good about keeping
    up
    : with my windows updates.
    :
    : Any other ideas?
    :
    : "Tom [Pepper] Willett" wrote:
    :
    : On Wednesday, February 25, 2009 11:34 AM
    : Tom [Pepper] Willett wrote:
    :
    : Next time, tell people what you've done so they don't waste their time.
    : Next time, tell people what you've done so they don't waste their time.
    :
    : : me
    : were
    : up
    :
    http://www.google.com/search?hl=en&q=lsass.exe+system+error+-+the+specified+domain+name+did+not+exist&btnG=Google+Search&aq=f&oq=
    : following
    : every
    : and
    : comes
    :
    : On Wednesday, February 25, 2009 11:44 AM
    : SmoothOper8 wrote:
    :
    : Excuse me.
    : Excuse me. i didn't know that i should have told you in the post that i
    did
    : a google search for the problem. besides, i'm sure it took you a lot of
    your
    : precious time to post a google search result link. you're so helpful.
    i'm
    : sure your posts are of great value to this site.
    :
    : "Tom [Pepper] Willett" wrote:
    :
    : On Wednesday, February 25, 2009 12:16 PM
    : Peter Foldes wrote:
    :
    : Re: lsass.exe system error - the specified domain name did not exi
    : http://members.shaw.ca/dts-l/goodpost.htm
    :
    : --
    : Peter
    :
    : Please Reply to Newsgroup for the benefit of others
    : Requests for assistance by email can not and will not be acknowledged.
    :
    : On Wednesday, February 25, 2009 12:25 PM
    : SmoothOper8 wrote:
    :
    : Wow, this is great. thank you so much for the education.
    : Wow, this is great. thank you so much for the education. can someone
    please
    : actually help me with my computer problem?
    :
    : "Peter Foldes" wrote:
    :
    : On Wednesday, February 25, 2009 12:38 PM
    : Tom [Pepper] Willett wrote:
    :
    : Wow, great attitude. Learn how to post and you might get help.
    : Wow, great attitude. Learn how to post and you might get help. <plonk>
    : : please
    : i did
    : of your
    : i'm
    : time.
    : message
    : posted
    : telling
    : posts
    : for this
    : keeping
    :
    http://www.google.com/search?hl=en&q=lsass.exe+system+error+-+the+specified+domain+name+did+not+exist&btnG=Google+Search&aq=f&oq=
    : message
    : exist.
    : well as
    : software
    : error
    : without the
    :
    : On Wednesday, February 25, 2009 1:25 PM
    : SmoothOper8 wrote:
    :
    : Well, wouldn't one assume that the obvious was attempted (i.e.
    : Well, wouldn't one assume that the obvious was attempted (i.e. doing a
    google
    : search for already posted threads) before posting my own? I'm sorry for
    the
    : frustration and sarcasm, but i'm only responding to what i receive.
    :
    : shall we start over? I sincerely would appreciate the help.
    :
    : Thanks,
    :
    : John
    :
    : "Tom [Pepper] Willett" wrote:
    :
    : On Wednesday, February 25, 2009 4:54 PM
    : antioch wrote:
    :
    : Re: lsass.exe system error - the specified domain name did not exi
    : :
    : Perhaps their crystal balls are not working :)
    : Believe it or not, but some posters do not know how to Google or do not
    : realise that they can search for help in Google - I didn't 10 years ago.
    : How would anybody know into which category you fall - hence the reference
    to
    : good posting - it saves time for those helping.
    : You have already lost one good helper - read the link then come back
    before
    : you alienate the rest.
    : Have you really read all 150,000 entries for 'lsass.exe system error' ?
    : Good luck
    :
    : Antioch
    :
    : On Thursday, February 26, 2009 12:17 AM
    : Peter Foldes wrote:
    :
    : Actually no one can help since the most details are missing from your
    post.
    : Actually no one can help since the most details are missing from your
    post. Post
    : with details and exact issues that are happening with Isaass.exe
    :
    : --
    : Peter
    :
    : Please Reply to Newsgroup for the benefit of others
    : Requests for assistance by email can not and will not be acknowledged.
    :
    : :
    :
    : Submitted via EggHeadCafe - Software Developer Portal of Choice
    : LINQ With Strings
    :
    http://www.eggheadcafe.com/tutorials/aspnet/03afdcf3-7b60-47db-adb9-db7fe2c6ab8c/linq-with-strings.aspx
     
    Tom Willett, May 26, 2010
    #13
  14. From: "Tom Willett" <>

    | And, another Egghead Hooplehead responding to an old post with senseless
    | comments after changing to subject line.

    +1
     
    David H. Lipman, May 26, 2010
    #14
  15. <Opee Taylor> wrote in message
    Another clueless EggHead worte

    [nothing of any importance]
     
    FromTheRafters, May 26, 2010
    #15
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.